Ja, ni hörde rätt. I en tid där vi alla försöker navigera komplexa sociala normer och etiska dilemman, är det tydligt att denna vakt hittat sin kall i livet – att försvara Way Out Wests heliga gröna gränser från det avskyvärda, proteinrika hotet som kallas kött. För i denna veganska fristad är det otänkbart att en liten köttbit skulle kunna smyga sig in, som en trojansk häst fylld med kolesterol och mättat fett, redo att fördärva festivalens moraliska renhet.

Men låt oss inte vara för hårda. Det är ju inte varje dag man stöter på en sådan principfasthet i vårt samhälle. Vem behöver diplomati eller sunt förnuft när man kan stå upp för något så viktigt som en köttfri festival? "Det handlar om en vakt som tagit sitt jobb på allvar," säger Filip Hiltmann, festivalens pressansvarige, och vi kan nästan höra hur han ler av stolthet över denna osannolika beskyddare av vegetariska värderingar.

Det är ju ändå logiskt, eller hur? För om det är något som verkligen kan förstöra stämningen på en musikfestival, är det väl doften av en liten bit falukorv i en matlåda. Tänk på de stackars festivalbesökarna, som kanske måste höra några toner från en bortglömd indierocklåt samtidigt som de konfronteras med vetskapen om att någon, någonstans på området, tuggade i sig ett animaliskt protein. Vilken skräck!

Man kan nästan se framför sig hur denna händelse kommer att gå till historien som ett av de stora moraliska dilemman i vår tid. "Ska vi låta folk äta vad de vill, eller ska vi stå fast vid våra principer?" Det är den typen av frågor som delas upp i "före" och "efter" i historieböckerna.

Nej, låt oss vara tacksamma för att denna vakt, denna vakande ängel av broccolins rike, stod fast vid sin post. Låt oss hedra hans mod och ståndaktighet. Och framförallt, låt oss komma ihåg att i den stora striden mellan kött och grönsaker, finns det alltid hjältar som är villiga att göra det som krävs – även om det bara handlar om en matlåda.

Joe Formgren
Matglad marknadsstrateg