Vad gör ert företag och vilka är era affärsområden?
– Vidéa är ett filmproduktionsbolag med säte i Gävle. Vi fokuserar på att skapa kraftfulla företagsfilmer och videoproduktioner främst inom B2B-segmentet. Våra tjänster sträcker sig även till 3D-animationer och interaktiva presentationer. Genom att vara en strategisk partner för visuell kommunikation hjälper vi företag att förstärka sina budskap och nå ut med sina visioner. Vi erbjuder en bred portfölj av tjänster som täcker allt från traditionell filmproduktion och videoproduktion till avancerad 3D-visualisering. Dessutom skapar vi dynamiska och interaktiva presentationer som engagerar på en helt ny nivå. Vårt fokus är alltid på att förstå kundens vision för att kunna leverera produktioner av högsta kvalitet, anpassade efter deras specifika behov.

Hur kom ni på affärsidén?
– Vår affärsidé med fokus på virtuella studios och 3D-interaktiva presentationer föddes ur den snabba teknikutvecklingen och den alltmer digitaliserade världen vi lever i. Särskilt 2020, när pandemin förändrade förutsättningarna för hur företag kommunicerar och gör affärer, såg vi en möjlighet att anpassa oss och skapa lösningar för framtiden. Vi insåg snabbt att företag, i och med dessa omställningar, behövde nya sätt att kommunicera effektivt utan fysiska möten. Samtidigt ville vi bidra till en mer hållbar utveckling genom att minska behovet av affärsresor och transporter av fysiska utställningsobjekt – något som inte bara sparar pengar, utan också värnar om miljön.

Hur många anställda är ni idag?
– Just nu består vårt kärnteam av tre personer, men vi har byggt upp ett stort och pålitligt nätverk av frilansare och samarbetspartners. Beroende på projektets storlek och komplexitet sätter vi ihop specialiserade arbetsgrupper för att alltid kunna tillgodose kundernas behov och garantera högsta kvalitet i våra leveranser.

Hur ska ni använda stödet från Ahlgrens Donationsfond?
– Stödet från Ahlgrens Donationsfond kommer att bli en viktig investering i utvecklingen av våra virtuella studios och 3D-interaktiva presentationer. Vi planerar att vidareutveckla vår 3D-plattform och vår virtuella studio för att förbättra användarupplevelsen och bredda vårt tjänsteutbud. Dessutom kommer en del av medlen att gå till kompetensutveckling för vårt team, uppdatering av nödvändig programvara och riktad marknadsföring för att nå ut till fler potentiella kunder.

Vad hoppas ni att det får för betydelse för er verksamhet?
– Vi hoppas kunna erbjuda våra kunder ännu mer kostnadseffektiva och miljövänliga lösningar för deras kommunikationsbehov. Genom att fördjupa vårt utbud av digitala tjänster ser vi en stor potential i att både spara tid och pengar för våra kunder samtidigt som vi minskar deras miljöavtryck. Detta mervärde är något vi tror kommer stärka vår position på marknaden och ge oss möjlighet att växa tillsammans med våra kunder.

Vad händer hos er under året och hur ser framtidsplanerna ut i övrigt?
– Under året kommer vi att intensifiera vårt fokus på digital kommunikation, och här ser vi AI som en nyckelspelare i vår framtida verksamhet. Vi arbetar redan aktivt med att integrera AI-teknologier i våra processer för att effektivisera produktionen och skapa ännu mer innovativa lösningar. På sikt ser vi detta som en central del av vår utveckling och en avgörande faktor för att förbli konkurrenskraftiga i en snabbt föränderlig bransch.

Vilken påverkan på den regionala tillväxten och sysselsättningen har ert företag, eller hoppas ni att det kommer att ha framöver?
– Vi ser en stor potential i att bidra till regional tillväxt genom att arbeta i nätverk och utveckla långsiktiga samarbeten både lokalt och internationellt. På det sättet kan vi inte bara skapa nya affärsmöjligheter utan också vara en katalysator för nya arbetstillfällen i regionen. Vi vill stärka det kreativa ekosystemet i Gävle och regionen genom att visa att innovativa företag som vårt kan blomstra och växa här.

Har ni något övrigt att berätta om verksamheten eller er kontakt med Ahlgrens Donationsfond?
– Vi är enormt tacksamma för det förtroende och stöd vi har fått från Ahlgrens Donationsfond. Det betyder mycket att de tror på vår vision och vår förmåga att leverera framtidens digitala kommunikationslösningar. Vidéa strävar efter att vara en aktör som inte bara följer med i den tekniska utvecklingen utan också driver den framåt. Vi vill fortsätta överraska, engagera och underhålla våra kunder genom våra visuella lösningar – och med stödet från donationsfonden har vi ännu bättre förutsättningar att förverkliga våra mål.

Företag: Vidéa AB
Namn: Ulf Gradin
Titel: CEO/Producent
Hemsida: www.videa.se

 

Fakta om Robert & Anita Ahlgrens Donationsfond

Fonden stödjer innovativa idéer som främjar internationell handel samt företag som satsar att växa. Företag och institutioner i Gävleborg kan ansöka om medel ur fonden senast den 31:a oktober varje år.

Familjen Ahlgrens anda var viktig i samband med instiftandet av fonden. Familjen var entreprenörer som inte gjorde som alla andra. Deras vilja var att premiera regionala företag med en vilja att säkerställa och öka arbetstillfällen på hemorten samt satsar för att växa internationellt.

Fonden är en av regionens större med ett sammanlagt värde på ca 60 miljoner kronor.
Fonden lanserades 2014 och har sedan dess delat ut 10 Msek i och med 2023 års utdelning och beviljade ansökningar uppgår till 63 sedan lansering.

PS. Årets ansökningar skall vara inne senast den 31 oktober.

Frågor gällande fonden vänligen kontakta ordförande för Ahlgrens donationsfond
Peter Candell, tel 070-674 12 44

För mer information och ansökan https://ahlgrensdonationsfond.se

Bildtext: Patrik Anonsen, Ahlgrens Donationsfond delar ut stöd och diplom till Ulf Gradin på Vidéa i Gävle.
Artikeln publicerad i samarbete med Företagsbladet.