-När jag gör mina inköp försöker jag hitta sånt som inte finns i Gävle, sånt som är lite unikt. Och sedan Noa Noa-butiken slog igen för några år sedan har märket inte funnits i stan. Om satsningen på märket går bra kanske det så småningom kommer att bli en sk. shop-in-shop hos mig dvs. en liten Noa Noa-butik inuti min stora butik Uthuset, säger Helena Skarp.
Uthuset i stan, som det egentligen heter, ligger på Norra Slottsgatan 3 i Gävle och är i huvudsak en inredningsbutik.
-Inredning är och ska vara mitt tyngsta segment men eftersom jag vill att butiken ska vara lite av en livsstilsbutik där man kan hitta allt under ett och samma tak blandar jag gärna upp inredningen med kläder i harmonierande färger, säger Helena Skarp.
Detta innebär att kunderna inte kommer att hitta Noa Noas hela kollektion på Uthuset.
- Förutom att kläderna ska ha rätt stil är det också oerhört viktigt att de passar med övriga färger i butiken så att det blir ”snygga häng”. Och eftersom inredningen jag säljer går i dova, mjuka och lugna färger är det främst kläder i dessa nyanser jag kommer ha. Sedan ser jag ju naturligtvis till att hitta kläder som matchar så att man kan köpa ett helt set om man vill, säger hon.
Ytterligare ett danskt märke som Helena Skarp valt att satsa lite extra på i vår är Day Home som kan sägas vara en systerkollektion till det lite mer kända klädmärket Day, Birger et Mikkelsen.
- Day Home har en sån härlig blandning av stilar och material, det är exklusiva silverfärgade champagnekylare, bägare och ljusstakar, svartvita kuddar med trevliga texter och handkviltad sammet i olika former. Man har lyckats få in allt ifrån mjuka textilier till vackra dekorationsföremål och det passar in i min butik. Jag vill ju att Uthuset ska vara en livsstilsbutik, där man kan hitta allt som har med den här stilen som jag har i butiken och som jag gillar, att göra. Ja till och med musik faktiskt men det väntar jag nog med ett tag, avslutar Helena Skarp.

För mer information vänligen kontakta Helena Skarp, tel: 0706-193996, via mail: info@uthuset.com eller se http://www.uthuset.com.