Varför är spinning en bra träningsform?
-Man får bättre kondition och större fettförbränning sedan är det roligt att få träna till bra musik. Träningsformen är dessutom ganska skonsam så om man vet att man problem med benhinnor, knän eller fötter så kan spinning vara en träningsform som passar bra.
Hur många kommer på dina pass i snitt per vecka?
-Det är lite olika. Under vår högsäsong i september-oktober och januari-februari är fler som deltar på pass än under tex vår och sommar då många tränar ute. Men i snitt brukar det var runt 8-10 stycken.
Min känsla är att det är fler som tränar spinning idag än för några år sedan. Kommentar!
-För något eller några år sedan var det dåligt med folk på passen. Idag är det precis som du säger fler som tränar spinning och särskilt på morgonen är det många fler än förut. Då kunde det vara en eller två som kom nu är det i alla fall runt tio varje gång. Jag upplever att det även är mer folk på kvällarna.
Spinningen har fått ett litet uppsving och det tror jag kan bero på utvecklingen av träningsformen. Klasserna är ju inte så hysteriska längre som de var för några år sedan och det lockar nog fler.
Vem går på spinning?
Det är ju oftast samma människor som kommer tillbaka. Det är mycket unga tjejer, det är killar, det är äldre, det är karlar, det är kvinnor. Det finns ingen speciell grupp utan jag tycker att det är blandat på alla pass. Det har dock blivit fler på passen killar och det tycker jag är roligt. För några år sedan var det inte alls så mycket killar som gick på spinning som det är idag. Anledningen till att det är så blandat beror nog också mycket på att träningen passar alla oavsett kön och ålder eftersom du cyklar efter din egen förmåga och för att träningsformen inte sliter på leder m.m.