Tillbaks till Stortorget

Förra året flyttade Sommarkväll till Slottstorget på Söder på grund av ombyggnationen av Stortorget. Förhoppningsvis står Stortorget helt klart till den första Sommarkvällen den 7 juli. Den stränga kylan har försenat ombyggnationen och det blir lite pyssel att få till ett bra scenområde. Scenen är som vanligt vid Gallerian Nian, ut mot torget.

Många nyheter

Nytt upplägg
Programmet har komprimerats för att bli mer publikt och inte så långt. Vi har renodlat rollerna så att konferencieren är just konferencier och att barnen bjuds en egen programpunkt varje gång.

Ny konferencier
Linda Netsman driver tillsammans med sina syskon Petra & Jacob Abrahamsson, Freluga Trädgårdsscen. Linda är en världsvan sångerska med många strängar på sin lyra. Allt från att skriva böcker, till att driva flera företag.

Gäst i soffan
Linda Netsman kommer att ha en egen programpunkt ”Gäst i soffan”. Här bjuds härliga personligheter med ett ben i musikvärlden in.

Nytt husband
Joacim Backman kommer att leda det nya husbandet The Mahatmas. Joacim har senast synts i rutan där han spelade med Idol-bandet. Han har även spelat med svenska storheter som Andreas Johnson, Patrik Isaksson och Peter Jöback.

Ny hemsida med blogg och facebook-grupp
Vi har gjort en ny hemsida i år med blogg, facebook och youtube-kopplingar.

Artisterna

Barntimmen
Klara för barntimmen är Zillah & Totte och Charlie Caper. Zillah & Totte behöver kanske ingen närmare presentation. De syns ofta på TV och är en av Sveriges mest eftertraktade barnakter.
Charlie Caper vann Talang 2009, då han lurade Bert Karlsson och charmade hela svenska folket…

Gäst i soffan
Den 7 juli kommer i samarbete med Getaway Rockfestival de nya tungviktarna Dead by April. De har över 2 miljoner spelningar på sin myspace sida. De har även soundtrack till Robinson på sin meritlista. Den 14 juli gästar Patrik Isaksson soffan. Kanske det kan bli en duett med Linda Netsman?


Huvudartister
Kalle Moraeus vann Körslaget och var en charmig favorit i Melodifestivalen i år. Kalle gästar oss den 14 juli. Sanna Nielsen gästar oss en av kvällarna. Vem kommer inte ihåg: Empty Room, Du och jag mot världen och Vågar du, vågar jag. Sanna har även synts i bland annat Bingolotto, Allsång på Skansen, Så ska det låta och nu senast i Go’kväll.

Den 28 juli blir det stor final med happenings! Då tar tv-kanalen Nickelodeon med sig Darin, Timoteij, Amy Diamond, Pernilla Wahlgren, Lovestoned, Star Pirates, Linda Bengtzing/Velvet, PLAY och självklart även SvampBob Fyrkant & Dora.


Faktaruta

Datum
7, 14, 21, 28 juli

Plats
Stortorget i Gävle

Konferencier
Linda Netsman

Program
18.00-18.40 ca barn
19.00-20.00 Sveriges Radios talangtävling ”Svensktoppen nästa”
20.00-20.15 Gäst i soffan
20.15 Kvällens huvudartist

(Nickelodeondagen den 28 juli följer ej detta schema)

Arrangör
Gävle Centrumsamverkan

För mer information: http://www.sommarkvall.se
eller facebookgruppen: Sommarkvall i Gävle

Kontaktpersoner:

Destination Gävle
Joakim Lundberg
tfn: 026-17 23 93

Gävle Centrumsamverkan
Eva Olsson
tfn: 070-818 37 00