Under våren bjuds det fortsatt på arrangemang sista helgen varje månad, lönehelgen. Och även om det främst utlovas fler efterfrågade live music band så har föreningen Rånock inte helt lämnat tanken på stand up comedy.

27 - 30 juli planeras även årets version av Rånocksfestivalen som i år går under namnet Rånock Live Music Festival 2011. Planeringen är i full gång tillsammans med Janne Dahlberg på Å-Krogen och vi tar självklart emot allmänna önskemål men även sponsorer via vår hemsida: http://www.rånock.se.

Även om tiden går fort när man har kul och det förmodligen är festivaldags innan man vet ordet av så ska vi inte förglömma först en skönt svängig vår.


Fredag 28 & lördag 29 januari är det definitivt slut med granbarr och knäck och dags för inga mindre än beryktade Wolfman Jack att besöka Gävle.

Wolfman Jack, från Umeå är idag Sveriges hårdast arbetande bluesband.

Bandet bildades under 2007 och hade från början fem medlemmar. Men i samband med släppet av debutskivan ”Gasser madness” bantades Wolfman Jack ner till tre. Magnus Hägglund – bas, Amandus Norberg – trummor och sångaren och gitarristen John Edén är trion som med sitt enkla sound kring en raspig röst, en gitarr, en bas och ett trumset har hämtat influenser i artister som Peter Green's Fleetwood Mac, Chicken Shack och John Mayall's Bluesbreakers.

Wolfman Jack ger själ för att kallas Sveriges hårdast arbetande bluesband och har sedan debutplattan 2008 hunnit med ytterliggare två studioalbum. Flera hundra spelningar runt om i Sverige och Europa har dessutom gett bandet ett välförtjänt rykte.

Och framtiden bjuder på ännu mer. Under 2010 inleddes ett samarbete med blueslegenden Clas Yngström från Sky High, något som i sin tur framkallat ännu mer turnerande under våren 2011 och planer för en ny skiva tillsammans.

Men först alltså Wolfman Jack på egen hand hos Rånock, och inte bara en utan två skönt svängiga live music kvällar. Fredag 28 januari & lördag 29 januari runt tjugotvåsnåret får Gävle äran att gästas av de blivande legenderna från norrlandsskogarna.


Lördag 26 februari är det sedan dags att med, en show och ett sound som är fetare än Elvis Presleys hamburgare, locka tillbaka fjolårets festivalfavoriter Flat Foot.

Rock'n'roll, rockabilly, blues, surf, swing... Ja kalla det vad du vill men ett jäkla ös är vad Flat Foot bjuder på!

Efter succéer som förband åt Status Quo i Sälen och finalen på Country-SM drar bandet under våren ut på turné i bl a Holland och Tyskland. Och med senaste plattan ”Cold Case” på Spotify och kommande albumet ”Duty Comes Last” bäddas det för fler succéer.

Å-Krogen, N.Skeppsbron 1 är platsen som gäller under våren och som vanligt under ledning av arrangören och Gävles hetaste Live Music & Comedy Club, Rånock. Lönehelger varje månad alltså och fler sköna band och artister presenteras på föreningens hemsida och blogg.

Varmt Välkomna