Förmodligen är det så att man kan gå in på vilken idrottsarena (eller restaurang) som helst i Sverige som serverar alkohol så kommer man att kunna hitta anledningar till att dra in alkoholtillståndet, vilket beror på att alkohollagen är så utformad.
Därför är det viktigt att de tjänstemän, eller i det här fallet en kvinna, hanterar alkohollagen med någon form av proportion till vilka fel eller brister man tycker sig hitta.
GD skriver om anledningen till att man drar in tillståndet och jag har också pratat med min partivän som varit med och fattat beslutet. Det framstår inte som en rimlig proportion att dra in hela alkoholtillståndet för att man inte bytt ut styrelsen i bolaget på papperet, utan här hade man enkelt kunna påpeka det för Brynäs så hade man säkert gjort det på en timme. Att man hittar en full 15 åring inne på arenan är också mycket olyckligt men vem vet hur han har berusat sig?
Jag hoppas att Brynäs nu överklagar beslutet och snabbt byter ut styrelsen på pappret men politikerna i nämnden bör också ställa sig frågan om man vill ha en ansvarig tjänsteman i de här frågorna som så uppenbart har en mycket dålig relation till restaurangbranschen i Gävle. Det är faktiskt politikens ansvar!!
Läs mer på min blogg: http://larsbeckman.blogspot.com/