Massage är alltid skönt, som ren avslappning, både i förebyggande syfte och efter träning, vid värk eller som ett led efter ett besök hos chiropraktiker el liknande. Hos Kerstins Lugn & Ro kan du få klassisk massage. Halvkropp, helkropp, ben, armar/händer, ansikte eller fotmassage. Eller varför inte en Må Bra-kväll i fötternas tecken med både fotbad och massage. Kerstin arbetar också som återförsäljare av Forevers Aloe Vera Produkter. -Jag använder dem delvis i massagen, men säljer dem naturligtvis också. I bland vill folk att jag ordnar produktkvällar med Aloe Veraprodukter, säger Kerstin Larsson. Jag utför gärna företagsmassager då jag åker till företaget, de står för ett litet rum, de anställda betalar ur egen ficka eller om företaget står för det. Nu mer ingår även färgning av fransar och bryn samt vaxning i mina behandlingar. Jag funderar på att börja behandla med medicinsk laser,” Mid-Lite” en liten och alldeles ny produkt som är lätt att ta med sig. Laser är en bra och helt ofarlig metod som tar bort värken. se: http://www.Irradia.se. En teknik som funnits redan på 60-talet . I Norge arbetar man mycket med medicinsk laser som ett komplement för inflammation och infektioner, idrottsskador, artros, fibromyalgi, nackspärr och allmän värk i leder som träningsvärk mm.
- Det är så roligt att utveckla företaget och jag får så mycket energi av att massera. Jag har en jättebra lokal på Korpen Gävle Strand och trivs verkligen här, det ska bli så roligt att få pynta lokalen inför den stundande julen, fortsätter Kerstin.
Varför började Kerstin att utbilda sig till massör?
Tidigare arbetade Kerstin på Ericsson AB, där tog man in ett väldigt bra koncept från Villa Harmoni som hette ”Den goda arbetsplatsen”. Ett koncept för att alla på företaget skulle må bra på jobbet och även utanför jobbet. I det ingick att några skulle agera inspiratörer. Kerstin var en av dessa. – Vi fick gå små utbildningar för att få verktygen, t.ex lite olika typer av massage. Efter att jag slutade min tjänst på Ericsson 2004 har sedan det där legat och ”pyrt” tror jag, säger Kerstin.
Sedan var det en tragisk händelse som inträffade i mitt liv då jag förlorade min dåvarande man i cancer. Det var verkligen en tung tid, och det kommer alltid att följa mig genom livet. Det har påverkat mig att inte vänta med att göra det jag brinner för, det kan snart vara för sent. Jag kände att jag behövde göra något för andra människor.
En morgon när jag läste morgontidningen stod det klart för mig vad jag ville göra med mitt arbetsliv. Jag ville utbilda mig till massör. Det fanns en distansutbildning i Falun, det skulle passa perfekt. Då kunde jag ändå arbeta heltid, vara hemma mest hela tiden och umgås med familjen ändå. Men det var tufft att arbeta heltid, plugga anatomi, praktisera ett visst antal timmar (60 tim) på 5 månader samt helgerna på skolan. Utöver det, allt annat som man gör hemmavid. Men det var värt det, helt klart. Jag hade stort stöd av min kära sambo och barn, föräldrar och vänner. En sak är då säker, vad som än händer så kommer jag aldrig att ångra mig att jag tog steget. Jag mår så bra nu både med mitt företag och privat.