För att skapa bättre förutsättningar för att få artister till norra Sverige har Trappen Event i Sundsvall och Maxim Gävle har format ett samarbete under namnet "Norra länken". Tillsammans kommer de att erbjuda artister som annars kanske inte skulle komma till dessa breddgrader.  Med en samordning skapas förutsättningar som krävs för att göra det intressant för ett större urval av artister.  Gemensam logistik minskar krånglet för artisterna samtidigt som marknadsföring m.m samordnas.  Norra länken är ett totalkoncept för artister som vill nå ut till sina fans i norra Sverige.

Trappen Event är en flitig arrangör av livemusik, främst i Sundsvall men de lägger även en hel del konserter i Umeå, Östersund och Ö-vik. Under de tre år de har arrangerat musik har de hunnit med 100-tal konserter med flertalet akter som MOP, Danko Jones, Håkan Hellström, Takida, TSOOL, Anna Ternheim, Laleh, Moneybrother, Familjen, SMK, Mustasch, Johnossi, Teddybears, m.fl.

De har även belönats med priset bästa arrangör i Sundsvall Music Awards och har satt Sundsvall på livekartan i Sverige.

Maxim Gävle har snabbt blivit Gävles hetaste livescen. Det gamla stationshuset mitt i Gävle med sin unika atmosfär har blivit både publikens och artisternas favorit. Med uppträdanden av Johnossi, TSOOL, U.D.O m.fl har Maxim fått epitetet ”Bästa klubblokalen norr om Dalälven”.


"Vi har länge sökt ett samarbete med andra arrangörer i norra Sverige. Så att vi kan erbjuda en starkare turné möjlighet till artister som kanske annars väljer bort Norrland för enstaka spelningar med många mil på vägen. På detta sätt så kommer vi skapa något helt nytt och attraktivt turné schema till artister som vill komma upp hit och möta sin publik.. Jag tycker att det känns väldigt intressant att få köra i gång detta tillsammans med Maxim som också är en grym spellokal” säger Andreas På Trappen Event.”

”Vi vet att Maxim är en av Sveriges bästa konsertlokaler och vi vill så klart få hit så många spännande artister som möjligt. Vi har aktivt sökt samarbeten som är ett måste idag för att locka hit artister med bra ekonomiska förutsättningar. Att få samarbeta med Trappen Event som är en erkänd bra arrangör och medverka till att fler och bättre artister även når norra Sverige är fantastiskt.” säger Jacob Westin på Maxim.

Norra länken har redan förhandlingar igång med flera stora artister.

Kapten röd och Kultiration först ut.

Första samarrangemanget är med Kapten röd och Kultiration med följande datum:
Torsdag 30:e september Maxim, Gävle
Fredag 1:a oktober Stadshuset, Sundsvall
Lördag 2:a oktober Studion, Umeå

"Vi har massor av spännande band på gång, konsertpaketet med Kapten röd och Kultiration känns roligt att börja med eftersom vi haft förmånen att arrangera dessa band ett par gånger förut"  säger Andreas.
”Kapten röd är ett av våra önskemål sedan länge. Kul att få erbjuda Gävlepubliken ett sådant toppnamn” säger Jacob Westin.



Kontakt:

Trappen Event:
Andreas Raupach
mobil:070 460 44 00



Maxim Gävle
Jacob Westin
mobil: 072-2340621



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
KAPTEN RÖD:
Kapten Röd slog igenom med dunder och brak 2007 med debutplattan
"Stjärnorna Finns Här" som han turnérade land och rike runt med i över ett år. Därefter tog han paus från turnérande, bortsett enstaka gästinhopp,och har mest ägnat sig åt att producera rytmer och låtar åt andra artister. Alla Kaptens fans eller reggaeintresserade har dock med glädje
uppmärksammat att han ändå gjort enstaka låtar de sista åren såsom "Okänt nummer" från producenten Partillos samling Högre Standard eller låten"Delelelelelikat" tillsammans med GeneralKnas på dennes album. Båda dessalåtar har i olika sammanhang utnämnts till årets svenska reggaelåt såväl 2008 som 2009.
Senare i år, 2010, släpps Kapten Röds andra album och man kan utan överdriva säga att att det finns väldigt många som längtar efter att få höra och se Kapten Röd igen när han åker ut på en stor turné nu hela sommaren.
Kapten Röd kallar sitt liveband för Ribbit Boom Band och de utgörs av den absoluta eliten ur det svenska reggaegardet med Partillo på trummor, Lars på bas (SvAk), Hofmästarn på gitarr, André Roots och Ant-1 på keyboards
http://www.swingkids.se/artister/kapten
------------------------------------------------------------------------------------

KULTIRATION:

Vissa band blir sin egen genre. Att definera Kultirations musik är ingen lätt uppgift även om många epitet har provats.Bandet har alltid gått sina egna vägar och har belönats för detta med lovord från recensentskaror och trogna lyssnare. Ska man dock försöka beskriva deras musik är det lite av en Svensk verison av "Groundation". Genren är rootsreggae men detta 10-mannaband flörtar medmånga olika stila som jazz, folkmusik, orienten, m.m. Kultirations rykte som ett fantastiskt liveband har väl knappast gått att undgå; bandets närvaro och musikaliska improvisation på scen är väl omskriven i svensk press. Så öppna all sinnen och låt er förföras av Kultiation´s spelglädje, man vet aldrig vart det tar en.