- Nästan allt, som tidigare fanns utomhus, är nu under tak i ljusa och fina lokaler!
Skönt både för våra kunder och personalen.

På en rundfråga till några av kunderna inne på Bernö´s, om vad som gör att de handlar här, kommer svaren: God produktkvalitet, kompetent rådgivning, hjälp och service också efter att man kommit hem med produkterna, egen verkstad och inte minst ett fint sortimentdjup.

Förutom en kvalificerad rådgivning, finns här regionens största utbud av trädgårdsmaskiner med auktoriserad representation för flera kända maskinmärken.

Hos Bernö kommer att visas:
Dels Husqvarnas Automower i fyra nya färger som gör det möjligt för villaägaren att välja en färg som passar till trädgården och matchar huset eller bilen. Tiden då gräsklipparen var något man gömde undan i garaget är förbi! Noterbart är också, att de dyrare modellerna ringer upp husse på mobilen, om de får problem!

... Och dels Husqvarna Rider, som är utrustad med lågemissionsmotor och med brett bioclipaggregat. Kan enkelt lyftas upp i serviceläge för snabb och enkel rengöring.

Här säljs också stora träd och buskar både till privatpersoner, företag och offentliga verksamheter.
- Dagens trädgårdsintresserade vill ju oftast få sin trädgård uppvuxen på kortast möjliga tid!

- Uppvaktningar, fester och arrangemang, bröllop liksom begravningar är också viktiga för oss numera, och då för våra utbildade florister.

- Och nu kan vi erbjuda ett ännu bredare sortiment och ett större urval både av växter och trädgårdsmaskiner. Vi kommer också att bli ännu bättre på rådgivning och service!
Och vi underlättar för kunderna att hitta här hos oss, samtidigt som vi förbättrar våra varuflöden, logistiken i anläggningen.

- Vi har satsat på moderna byggnader, som är toppmoderna med avseende på energi och miljö. Uppvärmningen sker med bergvärme – bort med olja och el från uppvärmningen!

Glastaken kan lätt bytas till täckta och isolerade tak. Byggsättet är så flexibelt att husen lika gärna kan vara kontor, lager eller växthus.

- Vi är tacksamma och glada för den utveckling vi har varit med om här på Bernö, med näst intill en fyrdubbling av omsättningen, sedan vi tog över för 9 år sedan. Därför är det viktigt för vårt fortsatta arbete, att vi nu kan arbeta i moderna lokaler som är attraktiva för kunderna.

- Vår personalstyrka har också vuxit – om än i något försiktigare takt – och består i dag av 5 heltider och 3 deltider. Tillsammans med byggteamet, med som mest 10 – 12 hantverkare samtidigt! - Så har det varit ett intensivt år!

- Bernö är idag en året-runt-verksamhet öppet alla årstider. Långt borta är den gamla handelsträdgården, som säljer blommor på sommaren – och dessutom har stängt mitt under sommaren, avslutar Lennart.

För mer information besök eller tag kontakt med Lennart och hans team på
Bernö Trädgårdscentrum, Högbovägen i Sandviken.
026-25 70 80 http://www.berno.nu

OBS: På invigningsdagen firar Lennart och Nina Holmgren också sin 27:e bröllopsdag. Grattis!

Fakta om Husqvarna:
Husqvarna är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmare, gräsklippare och trädgårdstraktorer, och är ledande i Europa på bevattningsprodukter under varumärket Gardena.
Husqvarnas omsättning år 2009 var 34 miljarder kronor och antalet anställda var drygt 15 000.