I år har Wij Trädgårdar bjudit in inredaren och textilformgivaren Synnöve Mork och blomsterkreatören Gunnar Kaj. Tillsammans har de skapat fantastiska installationer i det mörka gamla valsverket intill Wij Trädgårdar. Utställningen har öppet alla dagar 12/6-12/10.

Grundformen i utställningen är cirkeln. Som ringen. Sammanbundna cirklar i varierande storlekar bildar stora kjolformer. Konvexa eller konkava kjolar. Lätta som fjädrar eller robusta med mycket form och med kraftfullt uttryck. Kjolar som flyger och kjolar som landat. De står eller svävar runtom i det stora mörka valsverket. Kjolformerna är vackert belysta inifrån eller utifrån. Några är konstverk i sig själva, skapade av växter eller vackert skimrande textila material, andra är rumsbildningar att gå in i för att uppleva rumsligheten och betrakta något.
Självklart så överraskas vi av en och annan drömbukett.

Gunnar Kaj är i år aktuell som utställare av fantastiska blomsterdekorationer på Wij Trädgårdar. Nobelfesten är ett annat återkommande tillfälle när hans installationer förtrollar världen. Gunnar låter sig gärna inspireras av det vilda från naturen som kvistar, mossa, ängsblommor och annat som finns till hands. Han har även designat postens julfrimärken 2008.

Synnöve Mork är en av Sveriges mest anlitade formgivare och inredare. Hon rör sig mellan det jordiska, det himmelska och det som befinner sig mitt emellan. Från yvigt, kontrastrikt till stramt, formstarkt. Synnöve väckte stor uppmärksamhet vid Stockholms möbelmässa häromåret då hon via en installation lyckades förmedla känslan av textil som arkitektur.