- Vi ville skapa en spännande meny som matchar vår ombyggnation som blivit mycket uppskattad för sin internationella stil, berättar Jimmy Vettainen, kökschefen på Hearbreak.

Tapas är ett samlingsnamn för smårätter som härrör från Spanien men har influenser från hela Medelhavet. Det sägs att man förr i världen hade problem med flugor och insekter i barerna och helt enkelt täckte över ett stop med vin med ett litet fat som man la lite skinka och andra smårätter på. Andra säger att det var ett sätt att minska supandet, genom att kroggäster såväl som hovfolk vid stora bjudningar på palatsen fick i sig några tuggor mat mellan glasen. Oavsett vilken sägen som stämmer har tapas slagit igenom som begrepp i hela världen. Det står för en varieté av smårätter som är snabba, enkla och goda, i flera fall även nyttiga, berättar Maria.

Tapas kan man alltså äta antingen som trevliga förrätter som delas över bordet eller ta in flera så blir det en hel måltid.

De lite mer traditionella Heartbreak-vännerna behöver dock inte vara oroliga - naturligtvis finns den klassiska Heartbreakburgaren på två hekto kvar på menyn liksom ett antal andra rätter av både kött och fisk i en angenäm prisklass.