På lördagen den 9 september, mellan klockan 11.00 och 15.00, kommer Gävle Travskola att inta Stortorget med några av sina charmiga ponnyhästar. Barnen får möjlighet att prova på att rida, och det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt! Dessutom kommer det att finnas erbjudanden, roliga aktiviteter som käpphästtävlingar och dansstopp, samt gott kaffe, saft och godis för alla som vill delta.

På söndagen den 10 september flyttar vi hästglädjen till Boulognerskogen i centrala Gävle. Evenemanget öppnar klockan 12.00, och redan klockan 12.30 går det första tandemracet av stapeln. Tävlingarna kommer att avgöras genom heatlopp på cirka 164 meter, där de två bästa hästarna från varje lopp möts i ett spännande finalheat.

Gävletränade hästar kommer att delta i tävlingarna, inklusive den populäre M.T.Insider, även känd som "kungen av speedrace," som gjort sig känd för sina imponerande insatser på travbanan.

Under söndagen i Boulognerskogen kommer besökarna även att kunna njuta av en mängd matupplevelser från foodtrucks på plats.

Hästen till folket är ett samarbete mellan Gävletravets Travskola och flera intresseföreningar, inklusive Travhästägarföreningen, Sleipner, Damklubben och Gävle Ponnytravklubb. Alla hästälskare och nyfikna är varmt välkomna att delta och uppleva den fantastiska världen av travsport och hästar i hjärtat av Gävle. Så välkomna i helgen för en oförglömlig upplevelse med "Hästen till folket"!


Om söndag 10 september
Gävletravet över Agnes Von Krusenstjernas allé i Boulognerskogen för folket att komma nära hästen. Bland annat kommer Olle Alsén med M.T.Insider – ”kungen av speedrace” – som blivit populär för sina insatser på travbanan.
Magnus A Djuse fick lämna återbud till sitt deltagande, men vi har fått en fullgod ersättare i Rikard N Skoglund som varje år tillhör de mest anlitade kuskarna i landet och tillhör toppskiktet i kuskeliten. Han kommer att köra Travskolans häst Andante T.M. Dessutom kommer Fredrik Wallin och kör startsnabbe In Line Tooma. Fredrik som i söndags firade stora framgångar sedan hans Global Dancer vunnit Derbystoet på Jägersro. Fredrik tillhör landets bästa tränare.
Det blir en riktig familjedag som pågår mellan 12.00-16.00 där Travskolan på Gävletravet kommer att vara på plats med sina hästar och det finns foodtrucks på plats från Bergmans Fisk, Högbo Gårdshandel och Glassbaren på torget.
Vill du köra häst med någon av våra kuskar?
Ponnykörningarna startar 13.00 vid travskoleområdet. Ingen föranmälan behövs.
Tandemkörningarna med stor häst startar ca 14.00. Begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller.
Föranmälan till tandemkörning med stor häst: Du anmäler dig på listan vid travskoleområdet.
Åldersgräns för stor häst: 15 år.
Minimilängd för stor häst: 160cm.
Alla körningar är gratis!
Boka plats i förtid för rullstolsanpassad vagn
Team Öjerteg tillsammans med hästarna Togge och Nytorps Jum-Jum kommer att erbjuda körning med rullstol och permobil anpassad vagn.
Det krävs förbokade platser i första hand.
Boka din plats via sms till 073-726 22 93 innan kl. 10.00 söndag 10 september.
Käpphästhoppning
Ta med din käpphäst eller låna av oss och hoppa hinder på vår uppsatta bana.
Parkering
Lämna gärna bilen hemma om ni har möjlighet till det. Bilparkering hittar du vid Teknikparkens grusparkering vid Regementsvägen 29 och vid Strömdalens kraftverk vid Kungsbäcksvägen 34.
Hålltider
12.00: Information från scenen
12.25: Presentation deltagarna i speedrace
12.30: Speedrace startar
13.00: Ponnykörning för barnen.
13.45 ca: Prisceremoni från scenen
14.00: Prova på och kör våra stora travhästar
16.00: Avslutning
Här kan du läsa programbladet: https://www.gavletravet.se/.../programmet-hasten-till...
Dagen innan hästen till folket, lördag 9 september 11.00-15.00, står Gävle Travskola på stortorget och tar med några av deras ponnyhästar för barnen att testa på, kostnadsfritt. Vi kommer att ha erbjudanden på plats, aktiviteter så som käpphästtävling och danstopp. Vi bjuder på kaffe, saft och godis.
Varmt välkomna till stortorget på lördag och Boulognerskogen på söndag!

För mer information se https://www.gavletravet.se