Hur hamnade du här då?
- Det är ju inget jobb jag direkt har sökt. Vi hade lite interna diskussioner, jag visste ju att Gösta gick i försäljningstankar. Och plötsligt blev jag tillfrågad. Jag kunde ju inte säga nej för detta var en chans och utmaning som förmodligen inte kommer igen, det känns riktigt spännande!

Kommer era kunder att märka någon skillnad?
- Inte direkt i alla fall. Jag vill fortsätta på samma inslagna väg som Gösta, alltså driva detta relativt stora bolag som ett litet bolag med korta beslutsvägar. Vi kommer att fortsätta jobba nära våra kunder för personliga, trygga och långsiktiga relationer.
Jag tycker det är viktigt med ett långsiktigt tänkande i företaget, inte snabba kortsiktiga ryck för att få fina siffror i kvartalsrapporterna.

Vad tror du om framtiden inom bilbranschen?
- Bilar kommer vi alltid att köpa men branschen befinner sig i och kommer att fortsätta genomgå stora förändringar, t.ex hopslagning av företag, försäljning av flera varumärken och nya annorlunda försäljningskanaler.
Det gäller att hänga med och driva den egna utvecklingen med hänsyn till ständiga förändringar i omvärlden.
Det känns lite spännande att inte kunna se in i framtiden....

Då får vi önska dig lycka till på ditt nya jobb!
- Tack, tack. Jag har fått många positiva kommentarer om att det är roligt med en kvinna i branschen och att de anställda tycker att det känns skönt att Gösta valde att lämna över till en entreprenör istället för att företaget skulle bli uppköpt av någon av de större. Det känns också bra att Gösta inte lämnar helt utan finns kvar i företaget bl.a som min mentor och speaking partner.


Kort om Anneli Olsson

Familj: en utflugen dotter, särbo och två bonusbarn
Bor: i lägenhet i Gävle (har kvar huset i Grängesberg)
Intressen: jobbet, läsa (gärna kriminalromaner), hus och hem samt umgås med familj och vänner
Kommer närmast från: en tjänst som koncernekonomichef hos Gösta Samuelsson Bil AB
Innan dess 16 år som ekonomichef på STRI i Ludvika (ett utvecklingsbolag till ABB)
Utbildad civilekonom.