- Att ge företagare i våra kommuner chansen och möjligheten att inspireras och utvecklas tillsammans, över kommungränsen är oerhört viktigt för att vår region ska kunna fortsätta växa och bli än mer attraktiv att bo och arbeta i, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle kommun som tillsammans med Peter Kärnström (S) kommunalråd, Sandvikens kommun inviger årets evenemang.

Företagarveckan har aktiviteter både i Gävle och Sandviken för att så många intresserade som möjligt ska ha möjlighet att ta del av det som erbjuds. Det utlovas ett späckat program där besökarna bland annat får ta del av aktuell information, inspirerande föreläsningar och en stor portion företagarnytta.

Bland annat kommer kocken, krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, som hittills startat hela 21 restauranger, och berättar om sin spännande resa och delar med sig att värdefulla tips som du som företagare kan ta till dig.
- Vi genomför Företagarveckan I ett nära samarbete med Gävle kommun. Detta är ett viktigt tillfälle för oss att lyfta företagarnas betydelse för regionens utveckling, säger Jan Fagerström, näringslivschef, Sandvikens kommun.

Nytt för i år är att du som företagare kan boka in ett besök av politiker och tjänstepersoner under fredagen. Under besöket får ni möjlighet att samtala om hur det är att driva företag i Gävle, vad som är bra och vilka utmaningar som finns.
Agneta Wenell, näringslivschef, Gävle kommun betonar vikten av att ha en bra dialog med företagen och säger:
- Vi behöver lyssna in vad företagen tycker så att få komma ut och träffa företagen i deras vardag är en viktig del i vårt utvecklingsarbete.

Anmäl att du vill ha ett företagsbesök eller se hela programmet här: www.gavle.se/företagarvecka