– Vi hälsar våren välkommen under en stämningsfull kväll med mycket mys och trivsel, hälsar Sören Calleberg.
Brukscafeet serverar fika och korv vid Hyttan. För underhållningen står hälsingesonen, skådespelaren och musikanten Peter Mörlin, känd från TV-serien Jägarna och filmerna Viking Saga: Rune of the Dead och senast i den hyllade skräckfilmen Ur mörkret.

Peter är laddad och ser fram emot att möte en publik under de här formerna i den här natursköna och kulturhistoriskt intressanta destinationen.
Vem är då Peter Mörlin för de som inte känner till dig sen tidigare?
– Jag är en hälsingepojk från Norraladalen och började med teater via Söderblomspelet när jag var ung, vidare till teatergymnasium nere i Stockholm. Efter det Teaterhögskolan där och sen dess arbetande heltid som teaterskådespelare, bland annat på Folkteatern i Gävle, där jag var med i Kaukasiska Kritcirkeln, Alice i Underlandet och Jag Kommer Härifrån. 2015 sadlade jag om till film- och tv och har sedan dess varit med i bland annat Jägarna säsong 2, Björnstad, Spelskandalen och Morden i Sandhamn m.fl. Senast i en av huvudrollerna i biofilmen Ur Mörkret samt på SVT Play i dramadokumentären om Bröderna Nobel. Där spelade jag f.ö. den betydligt mindre lyckade men snälle storebrodern Robert Nobel. Men på tal om att spela så är ju musiken också en viktig del av mitt liv så jag ser verkligen fram emot att få komma och spela i fina Axmar Bruk på Valborg.

Program:
Kl. 20.00 Stora kasen tänds
Kl. 20.30 Vårtal och säsongsprogram
Kl. 20.45 Plats på scen för Peter Mörlin

Axmar Brygga och Axmar Brukscafé håller öppet.

Varmt välkommen önskar Föreningen Hyttan.

Plats: Hyttan Axmar Bruk
Arrangör: Föreningen Hyttan
Kontakt: soren.calleberg@gmail.com