- Det är ju förarens, den eventuella passagerarens och medtrafikanternas väl, som är det viktigaste.
Först hör vi med kunden, var och hur ATVn (ATV = All Terrain Vehicle/Fyrhjuling) kommer att användas, så att fyrhjulingen motsvarar kundens körsätt och användning. Sedan gäller det ju för kunden att låta bli att hitta på nya utmaningar för sin lilla kelgris!

- Därför ber vi också kunden att bekanta sig med sitt nya fordon innan han använder det inom alla de användningsområden som finns till dessa maskiner.

- Inom ATV-fordonen, fyrhjulingarna, finns allt från arbetshästar till leksaker för barn. Du kör de större på vägen med bilkörkort, men har dessutom roligt med dem i terrängen. Fyrhjulingar kan användas i skog och mark. Utmärkt för Dig som har jordbruk och egen skog! Snöskottning,timmerkörning under den bara tiden, är exempel på lämpliga arbetsuppgifter för de smidiga små fordonen.
Du har hjälp av urkopplingsbar fyrhjulsdrift och lågväxel för arbetet i skogen. På drivlinan har Du då kraftig kardan och delad bakaxel, säger Tommy.
Vi säljer varje år ett hundratal av dessa fyrhjulsdrivna maskiner som kan fås både som väg eller terrängregistrerade
de flesta idag väljer faktiskt vägregistrerat för att kunna utnyttja dom så mycket som möjligt.
Inom detta finns mycket att välja på när det gäller fabrikat och modeller och jag tycker att vi nu hållit på med dessa Atv i så många år att vi kan ta besluten om vilka maskiner som håller måttet samt vilka importörer som sedan kan sköta garantier och reservdelshantering på ett bra sätt säger Tommy.

- Nu under älgjakten kommer många ATV-ägare att inse vilka nya möjligheter den lilla arbetsmyran ger, när det gäller att ta sig fram i väglös terräng.

- Låt oss därför kontrollera ATVn, innan den får ingå i jaktlaget nästa gång! Föreslår Tommy.


Innan vårt besök avrundas, vädjar Tommy till de existerande och blivande ATV-ägarna:

- Läs instruktionsboken. Kör aldrig utan skyddsutrustning och skyddskläder. Låt bli alkohol och droger.
- Vi rekommenderar också att alla förare tar en träningskurs för körning av det egna fordonet.
- Var försiktig, och var rädd om natur och miljö, avslutar Tommy Hellsvik.

FAKTARUTA
Tommy Hellsvik hade drivit verkstad och sålt nya bilar i flera år, när han startade handeln med begagnade bilar i Bil & Fritid AB år 2003. Starten skedde på en gräsplätt i Sandviken med 2 – 3 begagnade bilar och en husvagn.
En kontakt i Stockholm fick Tommy att köra ned med en släpkärra och köpa hem fyra mopeder, som han sålde via mobilen, innan han kom hem till Sandviken. Sedan tog han hem 10 mopeder - och det vara likadant! Därefter tog han hem 20 fordon i taget under något år för att se om det skulle hålla i sig - och det gjorde det!
Idag är Bil & Fritid en komplett fordonsleverantör, när det gäller:
Fyrhjulingar,
Mopeder och
Mopedbilar.
En och annan begagnad personbil till kanonpris finns också hos Tommy!
Behöver du dessutom tillbehör, reservdelar och en bra serviceverkstad, så har du kommit helt rätt hos Bil & Fritid i Sandviken.

Besök gärna Tommy Hellsvik och hans medarbetare för mer information:

Bil & Fritid AB
Vid Högbovägen intill Bernö Trädgårdscentrum i Sandviken.
Tuppvägen 7, 811 35 Sandviken
026-25 23 23
gavle@bilofritid.se
http://www.bilofritid.com