Det är företaget Grön Form som, i samarbete med Wij Trädgårdar och Folkuniversitetet, arrangerar konst - och hantverkskurser i olika tekniker. Alla med en sak gemensam: inriktning på trädgård.

-Gör ditt fågelbad i betong, fläta ditt växtstöd, gör skulpturer till verandan, låt dig inspireras av trädgården till att måla en akvarell eller brodera. Bara som exempel.

Att vistas i vacker trädgårdsmiljö och ägna sig åt skapande i sinnliga material, med stöd av hantverkskunniga pedagoger, bör ligga rätt i vår stressutsatta tid, säger Ninna Gunnarsson som kommer att leda en del av kurserna. - När händerna arbetar uppstår det ofta en obesvärad gemenskap. Samtalet leder ofta in på viktiga livsfrågor. Men man kan också vara tyst och ändå känna sig delaktig.

Kurserna kommer att ha en experimentell inriktning. Man kommer att prata en del - om sakers uttryck, om trender, vad skönhet kan tänkas vara. Det blir teknikdemonstrationer, föredrag, någon bildvisning. Varvat med en massa lekfullt arbete.

-Intresset för trädgård är stort. Wij Trädgårdar har rönt enastående framgångar och det råder ”uppvindar” kring anläggningen. Att få vara där, mitt i allt det vackra, och få hjälp att utforma personliga trädgårdsattiraljer och fria skulpturer kan nog bli en kick för många.
Den som är intresserad kan läsa mer om kurserna på http://www.forma-nu.se (fr o m 6 februari).