Gävles heta live music & comedy club Rånock har efter den kritikerrosade Rånock Live Music Festival 2010 i augusti paxat hösten för ännu flera sköna live spelningar med svängig rock, blues och rocka billy för att möta upp Gävle musikälskares alla önskemål.

Med band som Tripple X, Hand Full of Blues med rutinerade Eivon Nordin i spetsen och Brewits Brew´s Jimi Hendrix Tribute har klubben startat säsongen starkt.

Nu är det dags att lysa upp novembermörkret med ytterliggare två starka och efterfrågade comebacker.


Fredag 26 november

The Events

De fyra grabbarna Mike Audell - sång/gitarr, Filip Nice – bas, Henrih Harleqin - trummor och Dave Cave – gitarr i Stockholmsbandet The Events gästade Rånock redan 2009, både på Rånock Rock & Blues Festival i augusti och senare på Å-Krogen i december samma år till publikens jubel.

Nu är det alltså dags för den efterlängtade återkomsten.

The Events är bandet som lägger ner extra energi på sina live spelningar, allt för nöjes skull och för att publiken ska få en sådan spektakulär upplevelse som möjligt.

Bandet har förmåga att ge mersmak på sina spelningar och därför kom våren 2009 bandets debutalbum Stuckholm. Ett album med hela 12 låtar som alla sammankopplas, och enligt bandet själva är tänkt som en berättelse som ska lyssnar från början till slut.

The Events figurerar även i tv rutan med jämna mellanrum och kunde senast ses i SVT´s gala Tillsammans för världens barn som sändes den 15 oktober 2010 under ledning av Gävle sonen Rikard Olsson.



Lördag 27 november

Rocket Overdrive bildades så sent som 2009 av en ren tillfällighet, via inhopp i ett helt annat band. Men då ynglingarna Chris Rocket – sång/gitarr, Mike Teardrop – Kontrabas och Andy Eastwood – trummor visade sig dela framtidsvisioner om sitt moderna Rockabilly sound, med influenser av storheter som Johnny Burnette, Buddy Holly och Johnny Cash, var saken ett faktum och Rocket Overdrive föddes.

Dem skriver det mesta materialet själv & har hittat ett eget stuk som kommer att hitta många fans. Melodiös & modern Rockabilly med bra driv, en tuggande ståbas & klassiska riff men också spår av både pop & punk i de egna låtarna samt en rejäl dos ungdomlig entusiasm.

Innan bandet ens haft sin första spelning nådde ryktet Enviken records och det dröjde inte länge innan en demo blev till en skivinspelning och i början av 2010 påbörjades arbetet med bandets första album ”Not You” som till och med norrmännen fått ögonen för med recentioner som; Det være sagt med en gang, disse gutta kan nå langt! i norska Rock Magazine.

De första spelningarna bandet gjort sedan dess har blivit stor succé & nu växer efterfrågan snabbt och gästspelen på Rånock Live Music Festival 2010 i augusti, Late Summer Rumble i september och oktobers World Cup i bandy har inte gjort saken sämre.


Fullt ös är det som utlovas när Rånock åter intar Å-Krogens gemytlig atmosfär. En lokal som må vara liten men naggande god och med ett överraskande bra ljud som får Å-Krogen att låta så mycket större.

Kommande Rånock:
29 oktober - Hand Full of Blues
30 okt - Jimi Hendrix Tribute Brewits Brew
26 november - The Events
27 november – Rocket Overdrive
25 december – Special Edition