Veronica är hotellchef på Högbo Brukshotell. I januari 2012 tog Sara Ghavami, som driver Hälsokonsult i Högbo bruk, sig an Veronica Nilsson som då hade en kraftig övervikt. Ett beslutsamt möte avslutades med målsättning om ett nytt och hälsosammare liv.
Planen blev att börja äta regelbundet, träna styrkträning och ta motionspromenader. Allt enligt ett disciplinerat schema, med uppföljning av Sara som skulle resultera i en viktnedgång och bättre mående.
– Jag hade aldrig klarat detta om jag inte på riktigt ville, berättar Veronica. Därför bestämde jag mig med full övertygelse att inget skulle få komma i min väg. Men inte på ett grinigt eller tjurigt sätt, utan som en positiv egoist. Jag satte mig i första rummet med förutsättningarna på att inget skulle kunna bryta mitt livsförbättringschema och mål.
Min chef, Tomas Lindqvist, informerades om mitt mål och ställde sig till hundra procent bakom satsningen. Han sa att om du vill satsa på må bra och förbättra hela din livsstil kan jag inte få en bättre medarbetare. Kör på, jag ser att du vill och jag stöttar dig.
Veronica säger också att Sara har betytt en stor del av de 31 kilon som tagits bort.
– Sara har med sin goda personlighet, och fantastiska metod följt mig med stärkande och motiverande riktlinjer. Från noll till två stycken träningspass i veckan i upptakten. Antalet har senare utökats till fem träningspass. Träningspassen består av två pass styrketräning på gymet hos Sara nere vid skidspåret. De tre andra passen är strikta motionspass med långpromenader. Dessa förläggs oftast till naturen i Högbo där vändan runt sjön ligger på topplistan.
– Men vardagen kräver ordentlig planering och struktur, det måste man se till att ha. Schemat och livsstilförbättringarna ändras inte, inte en millimeter. Men ibland blev jag tvungen att flytta lite på tider pga möten, sjuka barn och så vidare.
Hur känns det nu idag när 30 kg har passerats och ett års träning är gjord?
– Jag är så glad och min motivation har höjts ytterligare, jag tar till mig att jag har gjort det på riktigt. Inte bara tänkt att jag ska göra det. Nu kommer jag att fortsätta med min nya livsstil. Jag har ett år av erfarenheter, rutiner och kroppslättande framgångar. Jag vill också passa på att tacka min fantastiska, bästa, goaste och stöttepelare Sara som varit med mig. Jag ska tacka alla andra också, givetvis min familj och mitt jobb som finns där för mig. Alla blir delaktiga så klart. Jag är både stolt, glad och nöjd. Men det här är bara början på fortsättningen av livsförbättringarna.
Veronica bara strålar och skrattar högt så det ekar. Hon smittar verkligen av sig med sin positiva attityd. Ett stort grattis till Veronica som stått för en riktig viktminskningsbragd och blivit en förebild för hur man kan förändra sig själv bara man får rätt råd och är målmedveten.

Text och foto: Anders T Bergström