Jag gillar när jag blir inspirerad av mina radiogäster. Så inspirerad att jag inte kan hålla mig från att gå på en konsert trots att jag är alldeles snurrig i skallen efter tre timmars radiosänding. Så tagen blev jag när systrarna i bandet Baskery gästade mig. Ska jag vara helt ärlig så hade jag inte blivit helt övertygad av deras musik bara efter att att ha hört dem på skiva. Men jag tyckte ändå att de var värda att uppmärksammas i mitt program. Tre supercoola tjejer som skapar en helt egen musikstil, en slags punkig country, sånt tackar jag knappast nej till.

Men det är något med Baskery som gör att man måste se dem live för att uppskatta deras musik till fullo. Och det var precis vad som hände när de stormade in i studion med sina instrument. Det här var samma dag som 50 cent spelade i Sandviken, så jag hade ingen tekniker på plats i radiohuset för han var på Göransson Arena. Så jag var alltså tvungen att sköta spelningen själv. Det kanske ni inte visste, att det är jag som drar i alla reglar och sköter ljudet samtidigt som jag pratar. Men just vid livespelningar så får jag teknisk support. Men alltså inte denna gång. Men jag är inte den som fegar ur. Trots att jag egentligen är livrädd för att sabba något rent tekniskt för ett band som får äran att höras i radio. Men vi lyckades bra. Jag och Baskery. Och jag blev så förtjust i deras kaxiga körsång och instrument som ståbas och banjo att jag var tvungen att gå på deras konsert på Spegeln. Och där njöt jag. Dels av spelningen. Men också för att jag får möjligheten att lyfta fram såna här grymma musiker som inte följer musikens alla lagar och regler utan kör på sin egen grej.

Jag gillar när jag får ha balla brudar i studion. Det är verkligen något jag försöker att tänka på. Att balansera upp den könsmässiga obalansen som syns extra tydligt i musikbranschen, där män är vana att ta för sig och där bandbokare upprätthåller det genom att boka betydligt fler manliga än kvinnliga akter. Men i mitt program är kvinnor mer än välkomna. Och här i trakten har vi ju faktiskt en mängd beundransvärda kvinnor. Många av dem har ni fått träffa i mitt program, som till exempel True Talent-deltagaren Sara Kreft, dansaren och artisten Ida Long, albumaktuella musikern Linda Sahlberg, konstnärinnan Therese Parner och skådespelerskan Anna Andersson.
De gånger jag lyckas mindre bra med min genussträvan och bara har manliga gäster så tänker jag att jag med min blotta närvaro i alla fall förbättrar obalansen en aning. För jag är en person vågar ta plats, och det tycker jag att fler kvinnor borde göra!