Utöver ståldörrar produceras också takskjutportar och vikportar för garage och industri. I produktprogrammet finns bl.a. takskjutportar och rullportar som även de går att få med
brandklassning.

- Teckentrup har ett mycket brett sortiment av ståldörrar och portar med brandklassning enligt de senaste normerna. Ytterligare en styrka är att dörrarna och portarna har ett stort designurval, och där du kan välja ur ett brett sortiment av brandklassade glasöppningar i både enkel och parbladiga dörrar.

Tomas Janowicz med över 23 års erfarenhet av dörrar är marknadschef på Teckentrup Scandinavia:
- Brandskydd är en mycket viktig del i byggnader där vi arbetar, går i skolan, handlar, idrottar, går på bio. Helt enkelt samtliga hus och byggnader där jag eller många andra vistas.

Det måste alltid finnas ett fungerande brandskydd med evakuering. Såsom branddörrar som begränsar branden, och som i många fall även fungerar som utrymningsdörrar.

Viktigt är då att branddörren utrustas rätt, med rätt beslag som t.ex. lås och panikreglar. Utöver detta skall dörren fungera i vardagligt bruk med funktioner för den verksamhet som bedrivs i fastigheten.

- Ibland kan en dörr vara som att lösa en matematisk ekvation för att få till rätt egenskap med funktioner på ställda krav beroende på var den skall placeras i byggnaden.

- Ur kostnads- och driftsynpunkt måste också installationer, service, underhåll och ibland reparationer ske korrekt, snabbt och effektivt! Och det är vi proffs på! avslutar bröderna Häggqvist.

Ta gärna kontakt med Jerker och Robert Häggqvist för mer information:
GMP Montage & Portcenter
Villavägen 37, 806 49 Gävle
026-16 72 70
gmport@telia.com, http://www.gmport.se