Läkerol around the world - Ahlgrens donationsfond

En betydande del av Gävles goda historia började 1885 när Fredrik Ahlgren startade F. Ahlgrens Tekniska Fabrik AB. Ett år senare anslöt sig den 14-årige brodern Adolf och företaget utvecklades snabbt. Adolfs son Bengt tar över 1950 och succéer som Ahlgrens bilar och Läkerol säljs i hela 35 länder.

Sonsonen Robert blir VD 1972 i tredje och sista generation till 1985 då familjen Ahlgren säljer företaget till Procordia. 2008 instiftades Robert och Anita Ahlgrens Donationsfond med syftet fatt främja internationell handel för företag i Gävleborgs län.

Fakta om Ahlgrenska Donationsfonden
• Lanserades 2014 efter en donation av Robert och Anita Ahlgren. Fonden har idag ett sammanlagt värde på cirka 60 miljoner kronor och är en av regionens större.
• I och med detta anslag har fonden delat ut närmare sju miljoner kronor till 38 av länets företag inom vitt skilda branscher. • Familjen Ahlgrens anda var viktig för bildandet av donationsfonden. Familjen var entreprenörer som inte gjorde som alla andra. Deras vilja var också att premiera regionala företag med en vilja att säkerställa befintliga arbetstillfällen på hemorten och som satsar för att växa.
• Fonden verkar inom Gävleborg. Såväl enskilda personer som institutioner (företag och organisationer) är välkomna att söka.

Hemsida och information om ansökan: https://ahlgrensdonationsfond.se
Filmproduktion Videa.
Historien om hur fonden bildades kan ni se här
https://foretagsbladet.se/articles/view/den-goda-historien-om-ahlgrens-donationsfond

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat detta videoklipp, du kan bli den första!

Publicera
Vad vill du läsa?
Facebook

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer