Varumärket

  • Nya budskap i anrik design.

Ockelbo - mer än ett varumärke

Att Ockelbo i många år gjorde fantastiska båtar och populära snöskotrar känner de flesta till. Att Ockelbo har länets bästa företagsklimat sedan flera år och att det blir kungligt bröllop nästa sommar mellan kronprinsessan Victoria och Ockelbosonen Daniel Westling har väl knappast heller undgått någon.

En som spunnit igång på alla cylindrar när det gäller Ockelbo och samhällets möjligheter är entreprenören Mikael Olssson som lyft fram den gamla Ockelbo-logotypen som förekom på både båtar och skotrar. Hans pappa Kjell har logotypen registrerad sedan tidigare genom sitt plastföretag så Micke driver idag verksamheten Ockelbo Collection med ett eget sortiment av souvernirer. Marknadsplatserna är förstås marknader samt den egna hemsidan.

- Det är fantastiskt kul att det finns intresse över hela landet för de här grejerna, berättar Micke. Visst finns de flesta kunderna i Norrland men jag har får regelbundet leverera grejer över hela landet och även utomlands.

- Men nu är det många i Ockelbo och även utifrån som börjat höra sig för om de kan använda logotypen i olika sammanhang och hur vi kan hantera detta på bästa sätt. Därför har vi nu skissat på ett koncept där alla ortens företag som vill kan få använda logotypen som en kompletterande avsändare till sin ordinarie marknadsföring. Vi har tagit fram sigill utformade från gamla skoterdekaler med texter som "Tillverkad i Ockelbo", "Det händer i Ockelbo" och "En produkt från Ockelbo".

Genom detta hoppas och tror jag att företagen kan marknadsföra både sig själva och naturligtvis samhället ändå mer, säger Micke. Jag har ju märkt att intresset för Ockelbo är stort så därför vill vi erbjuda den här möjligheten att använda logotypen för att vi tillsammans kan förstärka orten som är vårt gemensamma varumärke och framtid.

Vi kommer att ta ut en symbolisk kostnad för detta med syfte att utveckla konceptet ändå mer. Här finns massor av duktiga företag och tillsammans kan vi göra många saker ändå bättre och att det här kan vara ett sätt att ytterligare förstärka "teamkänslan" och "Ockelboandan".

Fakta: För mer information om Ockelbo Collection se:
www.ockelbo-collection.se

 

Publicera
Vad vill du läsa?
Facebook
Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer