Ockelbo kommun klättrar nu från plats 146 förra året till plats 83 av Sveriges kommuners företagsklimat! Det innebär att vi nu uppnått vårt mål om att vara en av de 100 bäst rankade kommunerna. 

– För femte året i rad förbättrar Ockelbo sitt resultat av det lokala företagsklimatet. Kommunen går nu också om Ovanåker till att ha länets bästa företagsklimat. Ockelbo har arbetat lyhört, handlingskraftigt och det har verkligen gett resultat, säger Lotta Petterson, regionchef för Svenskt Näringsliv.

Årlig ranking
Svenskt Näringsliv publicerar varje år en företagsklimatsranking. Tidigare i våras skickade de ut en enkät till alla företag i landets kommuner för att mäta företagsklimatet som gav oss vårt bästa resultat på 13 år. Nu har enkätsvaren räknats samman med fem statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra alla Sveriges 290 kommuner. Där klättrar nu Ockelbo till det bästa resultatet sedan 2010.

- Vi har haft som mål att vara bland de 100 bästa i Sverige och det är roligt att vi äntligen är där, men det innebär inte att vi lutar oss tillbaka. Nu fortsätter vi jobba vidare för att tillsammans med företagen förbättra företagsklimatet ytterligare i vår kommun. Här är dialogen mellan oss superviktig. Våra framgångsfaktorer tror jag är uthållighet, att återkoppla och ta tag i både små och stora frågor, säger Mimmi Ekström, näringslivschef i Ockelbo kommun.

Läs hela artikeln här:
https://www.ockelbo.se/Invanare/Nyheter/Ockelbo-fortsatter-klattra-i-foretagsklimatet/?fbclid=IwAR2STtlXyO5dYfNXY3Z019XxlovVTxR2oxPNo8el3rzAjuJ6tfGnsQPVS0E

Artikeln är publicerad för foretagsbladet.se i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med nyhetsbyrån svenskpress.se.