Dagen började tidigt med frukostmingel och en minimässa där deltagarna kunde knyta nya affärskontakter och besöka utställare som ALMI Företagspartner, Gefle Dagblad och Gävle kommuns säkerhetsavdelning. Atmosfären var livlig och fylld av förväntan när deltagarna samlades för att dela sina erfarenheter och skapa nya möjligheter.

Näringslivsmötet startade klockan 08.00 med alltid lika alerte Henrik Harrysson som moderator. Han ledde programmet med ett glatt humör och betonade Gävles unika karaktär som en stad med starka traditioner inom både kultur och företagande. Han kallade Gävle för en parkstad, kulturstad, arbetarstad och nyföretagarstad, vilket speglar den mångsidighet och dynamik som präglar staden.

Kommunalråden Julia Cederstrand (C) och Jan Myléus (KD) talade om arbetet för att förbättra företagsklimatet i Gävle. Myléus betonade också "Gävleandan" och den laganda han upplever som inflyttad som driver stadens utveckling framåt.

Dagens tema var varumärken, och det lokala företaget Duro delade med sig av sina erfarenheter av varumärkesutveckling. Där framkom bl.a. av Gävles stolthet som Sveriges tapethuvudstad, en titel som väl förkroppsligas av det anrika företaget Duro, nu med ny ägarbild.
"Varumärkesgurun" Tommy Lundberg höll ett inspirerande föredrag om hur varumärken inte bara attraherar kunder utan också engagerar och motiverar anställda. Han betonade vikten av att bygga varumärket inifrån och att vara ärlig och äkta i sin kommunikation. Lundbergs budskap var tydligt: behåll det som är bra och fortsätt utvecklas.

Ett högtidligt ögonblick under morgonen var när Anna Danielsson från Smyckevalvet uppmärksammades som "Årets företagare i Gävle" och fick berätta om sin verksamhet som guldsmed där man idag har sju anställda. Dessutom delade Julia Cederstrand ut utmärkelsen "Bra gjort för Gävle" till Coop-föreståndaren Jonatan Espinoza, en värdig mottagare som bidragit positivt till stadens utveckling både inom näringslivet, ungdomar och fotboll.
Dansentreprenören Agneta Udd presenterade nya ägaren Michelle Dahlbom Händelsten som tagit över hennes livsverk Uddans & Co Dansstudio. Stämningen var på topp och de bägge hade kul dialog om den gemensamma livsresan i dansstudion och den nu omvända situationen. En glad Agneta jobbar dock kvar som anställd med mindre börda på sina dansanta axlar. Duon rundade av med ett med ett avslutande pep-talk där alla i den månghövdade stående publiken fick veta att var och en var var bäst!

Efter mötets avslutning stannade flera kvar för att fortsätta mingla och besöka minimässan. Stämningen var fortsatt hög och de många samtalen visade att Näringslivsfrukosten återigen lyckats skapa en plattform för meningsfulla möten och utbyte av idéer. Med fokus på varumärken, inspirerande talare och en stark gemenskap bland deltagarna, fortsätter dessa frukostar att vara en viktig mötesplats för stadens företagare. Gävles företagsklimat förbättras ständigt och initiativ som detta bidrar starkt till den positiva utvecklingen.

Text och foto (mobil): Joe Formgren
Publicerad i samarbete med Företagsbladet