– Vi är ett lokalt och kundägt bolag som, genom vår verksamhet, vill bidra till ett tryggt och hållbart Gävleborg. För att göra skillnad både idag och på lång sikt väljer vi att satsa lite extra på dem som är vårt läns framtid - barn och ungdomar, säger Tomas Jernelöv, VD på LF Gävleborg och fortsätter: - Vi är stolta över vad vi åstadkommit under dessa tio år. Samtidigt känns det, med de utmaningar som vi ser i samhället, viktigare än någonsin att ge utrymme för den här typen av förebyggande insatser. Vi vill ge barn och ungdomar en bra grund att stå på. Det är viktigt för att de ska kunna klara av skolan och bygga sig ett bra liv.

Jakob Westerlund är kommersiell chef på Brynäs IF kommenterar det nya avtalet: 
– Vi är mycket stolta över relationen med LF Gävleborg. Det finns något unikt i den, vi hade till aldrig kunnat skapat den plattform som vi gjort om det inte vore för LF Gävleborg. Som bolag har de varit möjliggörare och vägvisare som hjälpt oss att utveckla denna infrastruktur för social hållbarhet, säger Westerlund.

Idag lämnar ungefär var tredje elev i Gävleborg årskurs 9 utan fullständiga betyg. Det här vill verksamheten En bra start ändra på. Genom att genomföra Kompissnack på över 45 skolor i elva kommuner i Gävleborg och Norduppland har verksamheten kunnat behandla viktiga ämnen. Bland annat har det handlat om ett inkluderande och gott bemötande mellan elever, uppmuntra till utbildning genom läxläsning samt att betona ”skolan först”. Kompissnack har också inspirerat till ett aktivt liv med lek och rörelse. Som framgår av den socioekonomiska  effekt- och aktivitetsrapport för 2022-2023 har satsningen bidragit till en trygg och inkluderande skolmiljö där barn och ungdomar kan känna sig delaktiga och utvecklas.

I och med att LF Gävleborg nu förlänger samarbetet med oss kan vi  IF och En bra start kan Ett förlängt samarbete med LF Gävleborg innebär nu att En bra start kan intensifiera arbetet med att skapa vinnare på och vid sidan av isen. Det ska bli fler schyssta kompisar, fler barn och ungdomar i rörelse och i sysselsättning.
– De insatser som vi genomför inom ramen för En bra start ska vara en stark kraft – i hela vår region. Därför känns det bra att vi nu kan fortsätta att göra samhällsnytta tillsammans med LF Gävleborg, avslutar Westerlund.

Om En bra start
En bra start är en verksamhet inom Brynäs IF som fokuserar på social hållbarhet och strävar efter att bygga långsiktiga lösningar med dokumenterade samhällseffekter utifrån givna samhällsutmaningar. Verksamheten syftar till att skapa sammanhang där gemenskapen stärker utvecklingen för barn och unga samt att öka förutsättningarna för att barns rättigheter blir tillgodosedda och uppmärksammade. Just barn och unga är vår utpekade målgrupp utifrån betydelsen av tidiga och förebyggande insatser i livet för att skapa ett socialt hållbart samhälle.  
Läs mer på brynas.se/enbrastart

För mer information, vänligen kontakta:
Jakob Westerlund, Kommersiell chef, Brynäs IF E-post: jakob.westerlund@brynas.se 
Tomas Jernelöv, VD, LF Gävleborg E-post: tomas.jernelov@lfgavleborg.se