Vill du vara lite mer äventyrlig finns här fina vandrings- och cykelleder och en mountainbikeled. Upptäck havet från kajak eller dyk bland vraken som finns utmärkta i vattnen utanför bruket. Flera av vraken går att se från ytan. Du kan även utforska öarna med egen båt, t.ex. Kusön med sin bevarade fiskeby och fina badvikar eller Kusö Kalv, med orörd natur.

Här kan du läsa mer och ladda ned kartor för
• Vandring >>
• Cykla >>
• Paddla >>

Hyr kanot eller kajaker här:
https://axmarbruk.se/hyr-kajak

Läs mer om friluftslivet i Axmar bruk på länken:
https://axmarbruk.se/friluftsliv

Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg. Det är dessutom ett naturreservat som omfattar cirka 4500 hektar oexploaterad skärgård. I anslutning till bruket finns både vandrings-, cykel- och paddlingsleder.
Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.
Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.

 

PS. Sedan kan ni naturligtvis avsluta dagen med en riktigt god måltid på Axmar Brygga https://axmarbrygga.se