De nya produkterna är Tzatziki med extra virgin olivolja, fetaoströrorna Tirosalata och spicy Kopanisti. Bland ostarna kan nämnas Graviera (Greklands populäraste efter Feta), Kefalotyri, Getost samt en krämig rökt ost tillverkad av pastöriserad får- och getmjölk.
– Vår målsättning är att erbjuda de godaste och mest högkvalitativa varorna där våra kunder får avnjuta de yppersta grekiska smakerna, säger Vasilios, av de flesta kallad "Vasse". Vi erbjuder enbart genuin grekisk mat med noga utvalda produkter från landets ledande producenter. Vi söker nu ytterligare butiker, grossister och restauranger som vill kunna erbjuda det bästa från det grekiska köket.

Greken - Mediterranean Food från Gävle startade 1998 med fokus på oliver och olivolja men utökar nu verksamheten med nya produkter. 
Det är ett genuint familjeföretag med säte i Gävle som arbetar med att föra Greklands goda smaker till det svenska hemmet. Detta genom att noga välja produkter med omsorg och kärlek. Produkterna kommer från ledande producenter för att fastställa dess höga kvalitét.

Om Greken
Greken själv, Vasilios Chatzoudis, kom till Sverige på början av 70-talet från Grekland och hjälper idag sina söner att driva Greken - Mediterranean Food. Tidigare har han drivit en grekisk restaurang och brinner för grekisk mat. Företaget startades tillsammans med sönerna Andreas och Themis Chatzoudis, med visionen att dela med sig av de goda grekiska smakerna till Sverige. De första produkterna som introducerades var oliver och olivolja. Olivoljan kommer från små familjegårdar runt om i regionen Kalamata, Grekland. Olivsorten Koroneiki handplockas och pressas samma dag för att bibehålla de goda smakerna och få till den bästa kvalitén. Kalamataoliverna kommer från samma område och är handplockade från specifika gårdar.


För mer information och kontakt
Vasilios Chatzoudis
+46 (0)70-473 67 08
info@greken.nu
https://greken.nu

Försäljning Färskvarukompaniet
Ivarshyttevägen 10, 776 33 Hedemora
Kontakt:
Katarina Mårtensson 070-550 07 46 Säljare Stockholm Mälardalen
Torbjörn Ivares 070-379 96 87 Säljare Dalarna
Kenneth Eliasson 070-550 77 79 Leverans, direktförsäljning
Försäljningskontor 0225-125 50