Priset grundades 2018 av Styrelseakademien Gävleborg, Mellansvenska Handelskammaren och Nordea för att främja och stimulera ökad mångfald i företags- och föreningsstyrelser lokalt - och består av en prischeck på 15 000 kronor samt ett diplom. Vinnaren bjuds också in till en plats i jurygruppen inför nästkommande nomineringsperiod. 

–Tack alla medarbetare på Gävle bruk som gjort detta möjligt, vilken resa vi gjort, och gör, tillsammans! Precis ett sådant här pris man vill vinna, det är ett bevis på att vi tänker rätt och är på helt rätt väg i detta ständigt pågående arbete, säger Krister Jonsson, Avdelningschef Underhåll Gävle.

I år skedde prisutdelningen digitalt kombinerat med ett miniseminarium om betydelsen av mångfald och inkludering för tillväxt och hållbar utveckling i Gävleborgs län. Arrangemanget genomfördes av prisets grundare tillsammans med Almi GävleDala och Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg.  

I prismotiveringen beskrevs hur man bland annat jobbat med konceptet ”Mångfaldsambassadörer” vilket är en av framgångsfaktorerna inkluderingsarbetet på Korsnäs som nu också tas vidare från Gävle och ut i hela koncernen.

– Wow, det känns fantastiskt roligt och inspirerande att tillsammans med hela bruket ha vunnit mångfaldhetspriset i Gävleborg. Det är när vi inkluderar varandra och tar vara på våra olikheter som vi får en tryggare och säkrare arbetsplats, säger Nike Leima, HR Business Partner Gävle.

För mer information kontakta Ulrika Malmqvist 070-750 22 56.

Läs gärna mer på www.mangfaldspriset.se     

https://mangfaldspriset.se/news/view/billerudkorsnas-ab-stolt-vinnare-av-mangfaldspriset-gavleborg-2020