2004 startade Hedvigs Trädgård som från början var tänkt att drivas som vanlig handelsträdgård.
Vi tog över en gammal trädgård som funnits sedan slutet av 1800-talet, ganska rucklig faktiskt men med mycket själ. En miljö som är viktig att bevara tycker vi.
En trädgård med själ som inreds med hjärta – där trivs folk.
Och det gjorde dom så pass bra att det snart började förfrågas om möjlighet till bröllop, dop, begravningskaffe, konferenser, fester mm.
Så här anordnades nu var och varannan helg olika tillställningar i växthusen. En ganska jobbig process för oss faktiskt.
Bort med alla blommor från borden där det skulle dukas upp bufféer, in med stolar och bord. Här kunde det ibland handla om närmare hundratalet stolar. Fest !
Dagen efter, tillbaka med alla stolar och bord, upp med blommorna på borden. Butiken skulle återställas till vanligt skick Snart kändes det som om vi jobbade i flytt branschen.
Nu gällde det att tänka till. Var det fest folk ville ha då måste vi ge dem det !

Ett av våra växthus användes som lager. Det fick bli festlokal.
Och för att göra en lång historia kort, så efter mycket jobb med egna arbetsinsatser öppnade vi upp så smått hösten -07.
Nu hade vi byggt ett kök också så vi började med lunchservering. Nu stod vi plötsligt och lagade mat istället för att bära möbler. God mat lagade vi också så det började komma folk, kanske alldeles för mycket för att vi skulle klara av det.
Nu gällde det att tänka till igen !
Skulle vi laga mat eller driva en handelsträdgård ?
En morgon läser vi en artikel om planer på en restaurangbåt i Gavleån. Där på bilden skymtar Ann Florén från Sahflor´s skafferi. Vill dom utöka ??
Vi slänger oss på telefonen.
–Hej det här är Hedvigs Trädgård, vi har en affärsidé ! Vi undrar om ni är intresserade ?
Där i det ögonblicket föll allt på plats.
Januari 2010 flyttade Sahflor´s in på Hedvigs Trädgård och blev Sahflor´s Trädgårdskök.
Här tar vi nu emot företag och privatpersoner.
Tillsammans kan vi nu erbjuda annorlunda upplevelser i en unik grön miljö.

Ett kvitto på att ”ögonblicksverket” var rätt är väl att både Hedvigs Trädgård och Sahflor´s är nominerade till ÅRETS FÖRETAGARE i Gävle 2010.