Tony Warren är mest känd för sitt porträttmåleri där han genom sin sällsynta iakttagelse förmåga skapar psykologiskt inträngande porträtt. Det finns ett mindre antal stilleben utförda av Tony Warren. Några av dessa är ”Liv” utförd 1999 i La Fox, USA och ”Källa” utförd i Ockelbo 2006.

I målningen ”Liv” kan man ana en underjordisk källa där rent tusenårigt vatten samlats. Genom ett dricksglas med rent vatten beskriver Tony Warren ett av våra mest basala behov. Rent vatten anses av många som självklart. Det är emellertid ett tragiskt faktum att tio gånger fler människor dör av brist på rent vatten än av krig och att överlevnaden för två tredjedelar av mänskligheten hotas av samma skäl.

Med målningen ”Källa” beskriver Tony Warren människans tidlösa sökande efter något mer än sig själv. Den 3 till 4000 år gamla offerstenen med skålgropar beskriver människans tidlösa behov av en tro på något gudomligt. Vad människan tror på har skiftat under årtusendena, men behovet att tro på något gudomligt har varit detsamma.

Det är oerhört spännande att följa hur konstverket ”Tillgivenhet” växer fram på Tony Warrens hemsida. Tony Warren har förmågan att ge föremålen han använder i sina kompositioner liv.

Namnet ”Tillgivenhet” är ett utmärkt val eftersom det står för lojalitet, trofasthet, vänskap, kärleksfullhet och ömhet.

Föremålen i konstverket ”Tillgivenhet” symboliserar Viktoria och Daniels kärlekssaga. Var och en kan givetvis göra sin egen tolkning men är det inte så att Viktoria är (riks)äpplet som vilar tryggt på kudden Daniel. Nåldynan är hovet med verktygen nålar som färdigställer Daniel för nya stora uppgifter i Rikets tjänst. Nålarna är sju till antalet. Ett heligt tal som är lika med de år Viktoria och Daniel varit tillsammans. Föremålen vilar på två krönta mått. Är det ett mått på stor kärlek? Det ena måttet är daterat 1818 vilket dessutom är samma år som ätten Bernadotte besteg Sveriges tron. Föremålen omgärdas av ett tygstycke (mantel) i kungs blå färg. Allt är uppställt på en gammal allmoge brudkista. Ovanför äpplet och kudden hänger en hassel med knotiga grenar. Är det Viktorias och Daniels slingriga livsväg?