Josephine Göransson jagas av Guvernant Ahrens

Lustspel i Sandvikens Vagga

17/7, 2017 kl. 20:03

Efter föregående års succéer med En Sommarvals och Giv Akt på Bruket! återkommer JV Musik & Teater med ännu ett lustspel Stålfjäder och Sidenband.

  • Josephine Göransson tillsammans med Dal-Britadottern Anna
  • Hela Ensemblen i Stålfjäder & Sidenband

Bekanta ansikten och skönsjungande historiska karaktärer fyller Gamla Herrgården på Högbo Bruk under juli månad för tredje sommaren i rad. Alice och Cecilia Modig är två av dessa yngre men bekanta ansikten som i år tagit ett större kliv och fått egna roller som Josephine Göransson och Dal-Britadottern Anna.

”Då En Sommarvals togs emot bra och blev så pass uppskattad frågade Högbo om vi ville fortsätta. Det ville vi, och genast började jag skriva på nytt material och göra lite efterforskningar. Ett skådespel om Konsul Göransson var tidigt på agendan” säger Jessica Andersson, manusförfattare och regissör.

Stålfjäder och Sidenband är ett nyskrivet sommarlustspel som utspelar sig år 1863 under vår egen Konsul Göranssons tak på Gamla Herrgården, Högbo Bruk.

Konsul Göransson med sin älskade fru Betty är iväg för att bevaka nybygget i Sandviken. Sonen Henrik, hemma från sina studier utomlands, samt näst yngsta dottern Josephine med den nya tyska guvernanten i hälarna fick lov att stanna hemma till deras stora besvikelse. Men när katten är borta dansar råttorna på bordet och snart rörs det om i grytan när ett mystiskt paket anländer – och försvinner…

Föreställningen är nyproducerad speciellt för Högbo med manus och regi av Jessica Andersson och musik av Viktor Ståhl.

Föreställningen kommer att sättas upp den 21-29 juli framför Gamla Herrgården, Högbo Bruk, Sandviken. Föreställningen varar ca 1 timme och 20 minuter och spelas upp med FRI ENTRÉ med möjlighet för publik att efteråt lämna bidrag. Det kommer även att, kontant eller Swish enbart, säljas fika och program.

”Det är vacker musik blandat med brukskomik i en härlig gryta! Med våra fantastiska skådespelare i alla åldrar, som skildrar komiska och verkliga möten är jag stolt att få presentera ytterligare ett musikaliskt lustspel i en akt. Vi hoppas att det kommer mycket folk såklart så ta gärna med picknickkorgen ut i naturen och in i 1860-talets Högbo Bruk, vi spelar i alla väder men håller självklart tummarna för solsken!” säger Jessica Andersson.

Mer information finns på: https://www.facebook.com/events/1325451864235306/

Denna artikel är publicerad på Team Ockelbo via SvenskPress.se.
Se villkor här »

JV Musik & Teater

Medlem sedan 2016-07-07

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Hjälp

Stäng