Bill Flodin föddes i Nordmaling, Västerbotten 1934 och avled i Borås 1976.

Bill Flodin kom som barn tillsammans med sin familj till Målsryd utanför Borås där han växte upp för att senare bosätta sig i Borås. Han är autodidakt. Bill Flodin företog studieresor i de nordiska länderna, Tyskland och Frankrike. Han deltog i samlingsutställningar i Stockholm, Halmstad och ett flertal större orter i Sverige samt separat med ett par uppmärksammade utställningar i Göteborg och Ulricehamn.

Bill Flodin hade en egen stil. Han plagierade ingen utan inrymde i sina tavlor sina innersta tankar, ömsom i mörka, ömsom i bjärta färger. Verken är präglade av en sällsam drömlik ton där ljus och skugga glider i eteriska intervaller i dunkel oändlighet med stark och återhållsam känsla och dramatik. Han snör in sina bildmönster i svarta kompositionslinjer, spiralslingrande, ofta rent abstrakta arabesker. Färgerna mellan dessa flisiga konturer går gärna i blått och rött men även ibland i en skala av svart, grått och brunt.

I början av 1970 talet samarbetade Bill Flodin med sångaren Rolf Björling i insamlingar till cancerfonden. Förutom att skänka konstverk som lottades ut av Lions utförde han skivomslaget till Rolf Björlings skiva ”Swedish American Christmas”.

Konstverken som visas på webben är utförda från1966 till 1976 och ger en representativ bild av Bill Flodins måleri under den tid han verkade.

Det finns möjlighet att efter avtal få se de flesta av målningarna ”live” hos Asgard galleri och konsthandel.