Vi elever har under vår utbildningstid inom ekologisk odling lärt oss otroligt mycket om att odla och ta hand om trädgårdar på ett miljövänligt sätt. Utbildningen är nästan klar och vi är redo för arbetslivets utmaningar. Hela klassen tycker att det varit en otroligt lärolik och fantastisk kurs och vi är motiverade att inspirera andra till ”grönare tankar”. Mera grönt till samhället är vad vi alla vill ha. Våra kunskaper delar vi gärna med oss utav, så att vi tillsammans kan starta ett ekologiskt arv för framtida barn. Carola Arnaryd och Eva Hedin är våra lärare och de har gett oss en stark grund att bygga på. Det var också Hedvigs trädgårds personal och även butikens besökare som kom med bra diskussioner och tips som hjälpte oss att förstora vårt kunnande. Hjärtligt tackar vi er alla! Vi lämnar bakom oss en utställning som vi hoppas kommer att glädja alla som passerar förbi. Med den vill vi också påvisa vikten av att leva mer ekologiskt, för oss och för alla som kommer efter oss.

Vågar du följa dina drömmar? Det gör Åsa Rydlinge som arbetade som förskollärare innan hon bestämde sig för att följa sitt hjärta och göra vad hon verkligen älskar att göra – vara ute i naturen och att arbeta med trädgård. Det var tanken bakom beslutet att läsa en trädgårdsutbildning med inriktning ekologisk odling på Hedvigs trädgård.

Vad har utbildningen gett dig?
– Jag har lärt mig så otroligt mycket. Kurser som ingått är bland annat trädgårdsplanering, odling, beskärning av träd och buskar, plantskoleskötsel och snart restaurering av gamla trädgårdar. Alla kurser har genomsyrats av ett ekologiskt tänkande. Teori har varvats med praktiskt arbete vilket gett större och mer förankrade kunskaper. En av de första saker vi fick göra var att planera och anlägga en grönsaksodling. Denna har vi följt hela säsongen och nu är det sista skördat.
Vad vill du göra i framtiden?
– Utbildningen slutar i december så därefter är jag redo att börja arbeta! Huruvida det blir på handelsträdgård, anläggningsarbete eller annat vet jag inte i dagsläget; den bredd av kunskaper jag fått med mig gör att jag kan arbeta inom många olika områden. Först vill jag få en tids erfarenhet av trädgårdsyrket men kanske startar jag något eget i framtiden.